Over mij

Over Wouter Fimmers

Ik ben geboren in 1983 en groeide op in Ekeren. Inmiddels geniet ik al vele jaren van de rust in Hoeselt. Dat doe ik aan de zijde van mijn vrouw en twee kinderen.
Spreken ging me altijd al goed af en teksten maken vond ik al van jongs af aan een aangename bezigheid. Een studie waarbij ik die talenten verder kon ontwikkelen lag voor de hand.
Na een opleiding tot master in de woordkunst gaf ik jaren voltijds les in het deeltijds kunstonderwijs. In 2018 besloot ik mijn talenten op een andere manier in de wereld te zetten. Sindsdien maak ik als zelfstandige ceremonies en presentaties. Het is een dankbaar beroep waardoor ik nog alle dagen kan groeien in wat ik graag doe: luisteren, schrijven en vertellen.
Het is een boeiende uitdaging om verhalen, visies en overtuigingen van anderen in woorden te vatten. Of het nu in een vreugdevolle, verdrietige of zakelijke context is, met een grote liefde voor taal en fijnbesnaarde zintuigen ga ik graag op zoek naar de juiste sfeer voor elke gelegenheid. Dankzij opleidingen tot filosofisch gespreksleider en filosofische verdieping is het steeds gemakkelijker om zonder vooroordelen aan de slag te gaan en om de juiste vragen te stellen. Omdat niets zo verbindend is als een goed filosofisch gesprek, begeleid ik ook een filocafé in mijn dorp. Zo blijven mijn hobby’s en professionele leven in elkaar overvloeien.

© Danielle Bloemen

Opleidingen
2001-2005: bachelor en master in de dramatische kunst/woordkunst
Lemmensinstituut/Leuven

2015-2017: SchrijversAcademie
Creatief Schrijven/Berchem

2021: zomerschool filosofisch gespreksleider
Doen!Denken!/Sint-Truiden

2021-2022: postgraduaat filosofie, filosoferen, kritisch denken en burgerzin
PXL/Hasselt

2023: zomerschool vervolmaking vertrouwensvol filosoferen
Doen!Denken!/Sint-Truiden

2024: filosofieweek rouw en troost
Internationale School voor Wijsbegeerte/Leusden